Polityka prywatności - STUDIO-62
I
INFORMACJE OGÓLNE
  1. Operatorem sklepu internetowego www.studio-62.pl jest Studio-62 Jadwiga Stepaniuk z siedzibą przy ul. Fieldorfa 4a/6 w Szczecinie, prowadzący działalność gospodarczą pod NIP: 852-130-25-58.
  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    - poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    - poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
II
INFORMACJE W FORMULARZACH
  1. Serwis zbiera informacje podane przez Ciebie dobrowolnie.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Danych w formularzach zamówienia i rejestracji nie udostępniamy podmiotom trzecim.
  4. Dane podane w formularzach mogą być natomiast przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre nasze usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji do podmiotów realizujących przesyłki zamówień lub serwisów obsługujących płatności (jeśli sklep takie płatności aktualnie proponuje).
  5. Dane podane przez użytkowników sklepu internetowego mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym uprzednio przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Obecnie organem sprawującym nadzór nad danymi osobowymi jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Dane podane w formularzach przetwarzamy w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu realizacji zamówienia, przesyłki, zwrotu lub kontaktu handlowego w postaci Newslettera.
III
INFORMACJE O PLIKACH COOKIES
  1. Sklep internetowy studio-62.pl korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są pobierane na Twój komputer podczas odwiedzania niektórych stron www. Pliki te pozwalają tym stronom na przechowywanie i pobieranie informacji dotyczących sposobu poruszania się użytkownika po stronie internetowej i jego sprzętu oraz rozpoznawania użytkownika w zależności od tych informacji. Są one przechowywane urządzeniu końcowym użytkownika i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych naszego sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Otrzymywane dane są ograniczone. Dotyczą one tylko liczby odwiedzanych stron, miejscowości, w której jest zlokalizowany adres IP, który łączy się ze stroną www, częstotliwości odwiedzin, czasu trwania odwiedzin, przeglądarki, operatora i typu terminala, z którego wykonywana jest wizyta na stronie. Dane takie jak imię, nazwisko użytkownika oraz adres pocztowy, z którego następuje połączenie nie są uzyskiwane.
  5. Pliki cookies wykorzystujemy do:
    - tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
    - utrzymania sesji (po zalogowaniu), dzięki której nie musisz na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła,
    - określania profilu użytkownika w celu wyświetlania dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  6. Na naszych stronach stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” to pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej. „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika. Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej, z której korzystasz. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych sklepu. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również w celu:
    - zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznychGoogle Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA],
    - prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy - Google AdSense [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA],
    - wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych - Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii].
IV
LOGI SERWERA
  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te wykorzystujemy wyłącznie w celu administrowania sklepem internetowym.
  2. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony, są one wykorzystywane jedynie dla celów administrowania stronami sklepu.
V
UDOSTĘPNIANIE DANYCH
  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby i w celach realizacji zamówienia.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
VI
ZARZĄDZANIE PLIKAMI COOKIES W PRAKTYCE
  1. Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookies, możesz zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron sklepu internetowego studio-62.pl
  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
VII
PODSTAWA PRAWNA
  1. Przetwarzamy Wasze dane osobowe na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).
VIII
TWOJE PRAWA
  1. Oprócz prawa do odwołania udzielonej nam zgody, masz prawo do informacji na podstawie art. 15 RODO, do sprostowania na podstawie art. 16 RODO, do usunięcia na podstawie art. 17 RODO, do ograniczenia przetwarzania na podstawie art. 18 RODO, prawo do sprzeciwu na podstawie art. 21 RODO oraz prawo do możliwości przekazania danych na podstawie art. 20 RODO, jeśli spełnione są odpowiednie wymogi prawne.
  2. W każdej chwili możesz również sam przeglądać, sprawdzać i zmieniać swoje dane osobowe po zalogowaniu w Panelu Klienta . Nie dotyczy to zmiany imienia i nazwiska. Zmiany takie mogą być dokonywane wyłącznie za pośrednictwem działu obsługi klienta STUDIO-62.
  3. Masz  prawo w każdej chwili sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1f RODO (art. 21 ust. 1 RODO) z przyczyn wynikających z Twojej szczególnej sytuacji. Masz w każdej chwili prawo do wniesienia sprzeciwu bez podania przyczyn (art. 21 ust. 2 RODO), jeśli przetwarzamy Twoje dane osobowe zgodnie z art. 6 ust. 1f RODO dla celów reklamy bezpośredniej.
  4. Ponadto zgodnie z art. 77 RODO masz prawo do odwołania się do organów nadzorczych ds. ochrony danych.